Έμπνευση & Γνώση

ΚΕΝΤΡΟ ΓΝΩΣΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

 

Στο κέντρο γνώσης κρασιού μπορείτε να μάθετε σημαντικές πληροφορίες για τα κρασιά μας, να λάβετε μοναδικές συμβουλές για το πως να τα απολαύσετε και να εμπνευστείτε από τις πανέμορφες φωτογραφίες μας.

Εξερευνήστε το κέντρο γνώσης...

h3

Ξεκουράστε το κρασί σας

Το κρασί σε κάποιο βαθμό είναι «ζωντανό» - είναι ευπαθές κι, αν έχει κάνει ολόκληρο ταξίδι μέχρι να φτάσει στα χέρια σας, πιθανόν να σας φανεί παράξενο στη γεύση. Τα «κουνημένα» κρασιά είναι «σκληρά» στη γεύση και ξενίζουν.

Το κρασί που έχει ταξιδέψει χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει. Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν ακόμη και ακινησία για 2 ολόκληρες εβδομάδες

home_wine_gallery2
home_wine_gallery11

Μυρίστε το...

Στην απόλαυση ενός κρασιού το σημαντικότερο ρόλο παίζει η μύτη. Μπορείτε να γευτείτε πέντε πράγματα (γλυκό, αλμυρό, πικρό, ξινό και ουμάμι), όμως μπορείτε να μυρίσετε 10.000 άλλα! Έτσι ο υπ. αριθμ. 1 «εχθρός» του κρασιού είναι το άρωμα που έχετε βάλει στο πρόσωπό σας. Συμπληρωματικά για τις κυρίες «εγκληματικός» συνεργός του αρώματος είναι το αρωματικό lipstick των χειλιών.

k2
k6

Οι εχθροί του κρασιού

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν τα πάνε καθόλου καλά με το κρασί. Τα σπαράγγια και οι αγκινάρες είναι τα κορυφαία σ' αυτή τη λίστα. Τα σπαράγγια έχουν ένα συστατικό που ονομάζεται μεθυλική μερκαπτάνη, η οποία κάνει τη γεύση του κρασιού πιο «φυτική». Οι αγκινάρες πάλι, λόγω της κιναρίνης που περιέχουν, τρελαίνουν τον ουρανίσκο, ο οποίος εντοπίζει γεύσεις που δεν υπάρχουν.


k4
k8

Κοιτάξτε τη μπροστινή ετικέτα

...αλλά ελέγξτε την πίσω ετικέτα περισσότερο από τη μπροστινή. Έλεγχοι ή βραβεία είναι κατά κανόνα ένδειξη ενός πολύ καλού κρασιού. Άλλες ενδείξεις είναι τα φρούτα, η διαδικασία ωρίμανσης και η περιοχή. Ένα μικρό κομμάτι έρευνας για τα κρασιά θα βοηθήσει: τα αμπέλια και οι περιφέρειες που παράγουν κρασιά ποιότητας, θα σας φανούν χρήσιμα στο μέλλον.

k1